Володіти іншою мовою – це як мати другу душу Карл Великий

To have another language is to possess a second soul.

Charlemagne

(Володіти іншою мовою – це як мати другу душу

Карл Великий)

 Вивчення іноземної мови в ранньому віці особливо ефективно, так як саме діти дошкільного та молодшого шкільного віку виявляють великий інтерес до людей іншої культури. Ці дитячі враження зберігаються на довгий час і сприяють розвитку внутрішньої мотивації вивчення першої, а пізніше і другої іноземної мови. В цілому, раннє навчання нерідній мові несе в собі величезний педагогічний потенціал як в плані мовного, так і загального розвитку дітей.

Мета гуртка іноземної мови – рання психологічна адаптація до нового мовного світу, відмінного від світу рідної мови і культури. Основна мета не практичне володіння мовою, а загальний розвиток дітей. На перше місце ставиться розвиток мислення, пам’яті, мовлення, кругозору, активізації пізнавальної діяльності, збагачення знаннями про навколишній світ. Практичне володіння мовою стає не метою, а засобом вирішення цього завдання.

На заняттях проводяться фонетичні зарядки на закріплення звуків. Також діти розучують англійські пісні, вірші, скоромовки, лічилки. Це дозволяє занурити дитину в англомовне середовище. Рівень складності і обсяг лексики пісень залежить від теми та рівня знань дітей, використовується принцип руху від простого до більш складного. Ігри, робота з картками, розфарбовування, малювання, вклеювання наліпок спрямовані на запам’ятовування лексики, на розвиток пасивної і активної мови, правильну звуковимову на усвідомленому рівні.

В якості додаткового матеріалу залучаються спеціальні навчальні мультфільми та комп’ютерні ігри. Цей вид роботи викликає у дітей позитивний настрій і є засобом підвищення мотивації у вивченні іноземної мови.

На занятті проводяться фізкультхвилинки, що допомагає дітям відпочити та перевести увагу та інший вид діяльності.

Програма гуртка спрямована на виховання інтересу до оволодіння іноземною мовою, формування гармонійної особистості, розвиток пізнавальних і мовних здібностей.

Відвідуючи гурток іноземної мови, діти отримують необхідну їм увагу та турботу, відчувають чуйність оточуючих і радіють навіть найменшим своїм успіхам.

Гурток іноземної мови не лише відкриває невідомий дітям світ, а допомагає їм відкрити своє серце світу.