Країна online «Особистість. Дитина в мультимодальному просторі»

29 листопада 2016 р. в Херсонському яслах-садку компенсуючого типу-центрі розвитку дитини №60 Херсонської міської ради проведено захід Країна online. Херсонське довкілля. «Особистість. Дитина в мультимодальному просторі». На семінарі були присутні завідувачі, вихователі-методисти та вихователі дошкільних навчальних закладів міста Херсона.

Привітала та ознайомила присутніх з темою семінару методист з навчальних дисциплін та виховної роботи Херсонського міського методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради Шаповал Наталія Миколаївна.

Вихователь-методист Херсонського ясла-садка  компенсуючого        типу-центру розвитку дитини №60 Раскевич Інна Володимирівна виступила з презентаціями «Система роботи в єдиному корекційному просторі закладу», «Мультимодальні технології в дошкільній освіті».

Педагоги закладу (практичний психолог, вчитель-дефектолог, інструктор з фізичної культури, вихователі) представили комплексне заняття «Становлення особистості дитини в мультимодальному просторі закладу» з використанням біоенергопластики, сендплею, арт-терапії, мнемотехніки, казкотерапії, танцювально-рухової терапії, музикотерапії, елементів театру, ізотерапії. На занятті педагоги показали, як можна  розвивати особистість дитини використовуючи різні модальності та презентували результати своєї роботи.

Практичний психолог Херсонського ясла-садка компенсуючого типу-центр розвитку дитини №60 Анікіна Інна Павлівна виступила з презентацією «Дитина в мультимодальному просторі», підготувала для слухачів психологічний тест та притчу.

Присутні були в захваті від дійства, використання технічних засобів з нового погляду. Глядачі побачили тіньовий театр з маленькими акторами,  пісочну терапію з проекцією на мультимедійну дошку, різних прийомів мнемотехніки.

Застосування мультимодальної арт-педагогіки приносить позитивний результат в корекційно-відновлювальній роботі та становленні особистості. 

 DSC0628

 DSC0651

 DSC0705

 

 DSC0761

 DSC0681 DSC1029

 DSC0792

 

 DSC0884

 

 DSC0997 DSC1021

 DSC1007

 DSC0978

 DSC0982