5-ий Міжнародний фестиваль педагогічних інновацій

19-20 вересня 2013 року у Черкасах на базі обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників вже вп’яте проводиться Міжнародний фестиваль педагогічних інновацій.

 5-ij Mіzhnarodnij festival5-ij Mіzhnarodnij festival1

Учасники ділилися досвідом щодо модернізації навчально-виховного процесу у сучасному закладі освіти, представляли авторські методики, технології, окремі інноваційні методи, прийоми та форми роботи, моделі навчального та  виховного процесів, управлінської діяльності   як на всеукраїнському, так і міжнародному рівнях.

5-ij Mіzhnarodnij festival2

У рамках цьогорічного Фестивалю проведено конкурс педагогічних інновацій  за номінаціями:

1. Інновації в організації навчально-виховного процесу в загальноосвітньому та позашкільному навчальних закладах;

2. Інновації в організації неперервного підвищення кваліфікації педагогічних працівників;

3. Інновації в управлінській діяльності;

4. Інноваційні технології дошкільної освіти.   

На V Міжнародному Фестивалі педагогічних інновацій була представлена робота «Впровадження індивідуальної програми корекції розвитку дитини з особливими освітніми потребами  в інклюзивній групі дошкільного навчального закладу» закладу Ясла-садок компенсуючого типу - центр розвитку дитини №60 Херсонської міської ради. Ця робота стала переможцем у номінації «Інноваційні технології дошкільної освіти».

Начальник відділу експериментальної педагогіки та управління освіти Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерство освіти і науки України Тараннік-Ткачук Катерина Валеріївна вручила директору закладу Марині Василівні Вороніній диплом переможця у педагогічній інновації дошкільної освіти.

Представлена інновація зацікавила учасників V Міжнародного Фестивалю педагогічних інновацій. На засіданнях відповідних секцій відбулося обговорення актуальних питань інклюзивного навчання у Росії, Білорусії та Україні. Зокрема, відбувся обмін досвідом із Російською «Академією соціального управління» (м. Москва) по впровадженню інклюзивного навчання у дошкільному закладі, організації періоду адаптації дітей раннього віку до умов дитячого садка. 

Доцент кафедри адаптивної освіти «Академії соціального управління» та головний редактор науково – методичного журналу для педагогів та батьків «Детский сад от А до Я» Найбауєр Альбіна Валентинівна запропонувала співпрацю та обмін інноваційними впровадженнями.