«Увага! Діти на дорозі»

В ясла-садку компенсуючого типу – центрі розвитку дитини №60 Херсонської міської ради  у вересні було проведено місячник «Увага! Діти на дорозі», під час якого педагоги знайомили малюків із правилами поведінки на дорогах, у громадському транспорті, виховували дбайливе ставлення до свого здоров’я і життя.

Упродовж вересня діти ознайомилися зі знаками, розміткою на дорогах, розглядали ситуації, які можуть виникнути на дорогах і тротуарах. Метою заходу було закріпити з дітьми правила дорожнього руху, прищеплення розуміння необхідності суворого дотримання встановлених правил поведінки на дорозі, навчити приймати участь у дорожньому русі без негативних наслідків, виховувати бережливе ставлення до свого життя, закріпити знання, що люди ходять по тротуару, розуміти призначення сигналів світлофора, закріпити значення дорожніх знаків, навчити розрізняти дозволяючи та запобігаючи знаки, правильно реагувати на сигнали світлофора, розуміти жести регулювальника, виховати у дітей дисциплінованість на дорогах, бажання бути уважними, спостережливими, обережними, попереджувати нещасні випадки.

Були проведені цікаві заходи, а саме: акція «Безпека дорожнього руху – це життя»; конкурс на кращий малюнок «Молоде покоління за безпеку дорожнього руху»; на батьківських зборах розглянуто тему «Безпека користування самокатами, велосипедами, мопедами, скутерами»; організований показ мультиплікаційних фільмів за темою безпека дорожнього руху спільно із Філіалом №17 дитячо-юнацької бібліотеки.

В результаті проведеного місячника дітьми отримані тверді та стійкі знання, набуті вміння та навички з питань правил дорожнього руху.

DSC 0003DSC 0013 DSC 0017DSC 0021