Школа для батьків "Подаруй радість"

         03.03.2014 року на засіданні Школи для батьків «Подаруй радість» було проведено круглий стіл за темою «Дитина з майбутнім».

         Спеціалісти представили підготовлені доповіді та мультимедійні презентації на теми: «Виховувати дитину. Як?»(практичний психолог І.П. Анікіна), «Готуємо дитину до школи» (вихователь І.В. Раскевич), «Спелеопроцедури, як додатковий метод у профілактиці та лікуванні соматичних захворювань у дітей» (медична сестра із спелеопроцедур Л.І.Папіж).

         Головною метою круглого столу було інформування та розширення знань батьків про напрямки формування шкільної зрілості у дітей шестирічного віку, складові особистісної готовності до школи, надані рекомендації щодо підвищення рівня підготовки до навчання у першому класі. Практичним психологом Інною Павлівною запропонований тест на визначення стилю сімейного виховання. Батьки дізналися, як впливати на розвиток дитини на даний час і як вплинути у майбутньому.

         В процесі засідання підтримувався зворотній зв'язок, під час якого висвітлювалися виникаючі у ході обговорення питання.

         В кінці зустрічі підведено підсумок висловом Ш. Амонашвілі: «Плохими дети не рождаются. Ребенок рождается, чтобы узнать мир, а не злить родителей или учителя. Тело ребенка – это форма, в которой природа опредмечивает себя. Настоящая основа человека – не отдельные его качества, а образ жизни. Ребенок живет с первых минут рождения, а не готовится к жизни. Ребенок – существо социальное. Всякая личность развивается в общении. Ребенку необходимо сотрудничество. В сотрудничестве ребенок оказывается гораздо умнее, сильнее, чем при самостоятельной работе».

CIMG2085