Школа для батьків «Подаруй радість»

У 2013 – 2014 н.р. у закладі «Ясла-садок компенсуючого типу - центр розвитку дитини №60 Херсонської міської ради» продовжує роботу Школа для батьків «Подаруй радість». Вона організована для батьків наших вихованців, а також для всіх небайдужих батьків!

Основними завданнями Школи для батьків «Подаруй радість» є:

-     забезпечення ефективної взаємодії навчально-виховного закладу та батьків з метою оптимізації та розвитку дітей;

-     максимальне налагодження форм позитивної взаємодії тріади «батьки-дитина-спеціалісти»

-     підтримка батьків та підвищення їх психолого-педагогічного рівня у питаннях виховання та навчання дитини;

-     надання кваліфікованої консультативної та практичної допомоги батькам по фізичному, психологічному, мовному розвитку дитини, соціальної адаптації;

-     психологічний супровід сімей, які виховують дітей з особливостями у розвитку.

Спеціалісти нашого закладу на зустрічах з батьками систематично  забезпечують їх інформацією щодо потенційних можливостей дітей, динаміки їх розвитку.

Педагоги надають батькам дітей з особливими освітніми потребами  допомогу з питань соціального захисту,  взаємодії з громадськими організаціями. Ознайомлюють батьків із особливостями зміцнення фізичного і духовного  здоров’я дітей, максимальним використовуванням всіх форм та методів роботи, інноваційними технологіями.

З метою надання батькам практичних та теоретичних знань з питань освіти та виховання проводиться у закладі відкриті заняття, майстер-класи, заняття у Школі для батьків. Практичне заняття з лікувальної фізичної культури «Профілактика плоскостопості та сколіозу» пройшло 28.11.2013 р. На ньому інструктор з ЛФК та реабілітолог продемонстрували батькам вправи для формування правильної постави, профілактики сколіозу, спеціальні вправи для корекції рухових функцій, розвитку психомоторних рухових вмінь за допомогою спеціального обладнання та предметів-замінників, які можна використовувати вдома. В кінці практичного заняття батьки отримали рекомендації спеціалістів та індивідуальні консультації з питань фізичного розвитку своїх дітей.